Reseptit
6
Kiitos

Italialaiset grillifenkolit

Hienostuneen fenkolin aromikkuus nousee grillattuna upeasti esiin. Lämpimät grillifenkolit marinoidaan italialaisittain sitruunamehulla ja oliiviöljyllä ja viimeistellään parmesaanijuustolastuilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Italialaiset grillifenkolit:

3-4 fenkolia
1/2 tl sormisuolaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl oliiviöljyä
50 g parmesaanijuustoa palana

Valmistusohje

1. Huuhtele ja viipaloi 3-4 fenkolia 4–5 osaan. Säästä tupsuosat koristeluun. Grillaa fenkoleita parilan päällä kes­kilämmöllä reilu 5 minuuttia, muu­taman kerran käännellen.

2. Nostele fenkolit vadille, ripottele pinnalle 1/2 tl sormisuolaa sekä 1/2 sitruu­nan raastettu kuori. Pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä ja purista pinnalle 1/2 sitruunan mehu. Höylää pinnalle 50 g parmesaanilastuja ja koristele hienonnetuilla fenkolin tupsuilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/19.

Lue myös: Fenkoli antaa aromia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Italialaiset grillifenkolit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X