
Fenkoligratinoitu hummeri kahdelle
Herkullinen alkuruoa kahdelle valmistuu yhdestä isosta hummerista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Fenkoligratinoitu hummeri
- 1 (450 g) kypsä hummeri
- 1 pieni fenkoli
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus currya ja chilijauhetta
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Fenkoligratinoitu hummeri tehdään näin:
1. Anna hummerin sulaa pussissa jääkaapissa yön yli tai noin 12 tuntia.
2. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista mahalaukku silmien takaa sekä suoli pyrstöstä. Irrota lihat pyrstöstä ja saksista ja paloittele. Nosta lihat takaisin kuoreen niin, että saksien lihat jäävät päälle.
3. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna ne. Kuullota fenkoleita öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon ripaus currya ja chilijauhetta. Anna jäähtyä viileässä.
4. Sekoita jäähtyneet fenkolit, pehmeä voi, sitruunankuoriraaste ja hienonnettu persilja. Mausta ja jaa seos hummereiden päälle.
5. Gratinoi hummeri 250-asteisessa uunissa kauniin väriseksi. Tarjoile fenkoligratinoitu hummeri sitruunalohkojen kera.
Lue myös: Näin käsittelet hummerin
Lue myös Anna.fi: Alkupalavinkki – Ruijanpallasta, hummeria ja porkkanaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fenkoligratinoitu hummeri kahdelle