gratinoitu hummeri

Näin käsittelet hummerin

Hummeri on äyriäisten kuningas, jota saa meilläkin välillä hankittua tuoreena. Usemmiten se myydään meillä kuitenkin pakastettuna. Katso tästä ohjeet, kuinka irrotat hummerin pyrstölihan.

Äyriäisten kuninkaaksi nimettyä hummeria saa välillä meillä nauttia tuoreenakin. Vihreänruskea tuore hummeri muuttuu kypsennettynä hehkuvan punaiseksi. Keittäessä hummerin pyrstö vetäytyy sen alle, mistä tunteekin hummerin tuoreuden.

Useimmiten hummerit myydään keitettyinä ja 500 g–1,5 kg kokoisina, jääsylinteriin pakattuina pakasteessa. Hummerin liha on kiinteää, vähärasvaista ja hyvin maukasta. Kokeile vaikkapa gratinoitua hummeria.

Kypsän hummerin pyrstölihan irrottaminen

  1. Ota hummeri käteen vatsapuoli ylöspäin ja leikkaa keittiösaksilla pitkin pyrstön alareunan kumpaakin puolta.
  2. Irrota pyrstölihan alapuolella oleva kuorinahka, jonka alta paljastuu pyrstöliha.
  3. Vedä pyrstöliha kokonaisena irti kuoresta. Tee pieni viilto lihaan ja poista tumma suoli.
  4. Leikkaa valkoinen pyrstöliha tasakokoisiksi viipaleiksi tai jätä kokonaisesi. irrota loppuliha saksista, jaloista ja siisti vartalo. Kuorta voi käyttää tarjoiluastiana.

Kotiliedessä 23/15 on herkullisia äyriäisreseptejä.  

Lue lisää:
Rapulajit tutuiksi
Rapujen keittäminen
Rapujen syöminen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin käsittelet hummerin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X