Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin

Välimeren silakat maustetaan oliiveilla, tomaatilla ja fetajuustolla. Näissä silakoissa maistuu Välimeren aurinko.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
16 silakkafileetä
1 rkl valkosipulitahnaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 ruukku lehtipersiljaa
800 g tomaattiliemeen säilöttyjä kirsikkatomaatteja (säilykepurkki esim. Mutti)
1 dl isoja vihreitä oliiveja
1 rkl kapriksia
1/2 sitruunan puristettu mehu
2 kevätsipulinvartta
oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sivele silakkafileet valkosipulitahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle silputtua lehtipersiljaa. Kääri fileet rullalle.
  2. Kaada uuninkestävään vuokaan kirsikkatomaatit liemineen, murenna joukkoon feta, puolet oliiveista ja kapriksista ja pirskota päälle sitruunanmehu.
  3. Lisää silakkafileekääröt ja ripottele pinnalle loput oliivit, kaprikset ja silppua päälle kevätsipulinvarsia. Kaada silakkakääröille hieman oliiviöljyä ja kypsennä silakoita 200 asteessa noin 20–25 minuutin ajan.

Katso myös: Herkutellaan silakalla – katso parhaat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakkarullat Sisilian tapaan

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Makuja maailmalta:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X