Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin

Välimeren silakat maustetaan oliiveilla, tomaatilla ja fetajuustolla. Näissä silakoissa maistuu Välimeren aurinko.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-oliivisilakat

  • 16 silakkafileetä
  • 1 rkl valkosipulitahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • ½ ruukku lehtipersiljaa
  • 800 g tomaattiliemeen säilöttyjä kirsikkatomaatteja (säilykepurkki esim. Mutti)
  • 1 dl isoja vihreitä oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 2 kevätsipulinvartta
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Feta-oliivisilakat tehdään helposti näin:

  1. Sivele silakkafileet valkosipulitahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle silputtua lehtipersiljaa. Kääri fileet rullalle.
  2. Kaada uuninkestävään vuokaan kirsikkatomaatit liemineen, murenna joukkoon feta, puolet oliiveista ja kapriksista ja pirskota päälle sitruunanmehu.
  3. Lisää silakkafileekääröt ja ripottele pinnalle loput oliivit, kaprikset ja silppua päälle kevätsipulinvarsia. Kaada silakkakääröille hieman oliiviöljyä ja kypsennä feta-oliivisilakat 200 asteessa noin 20–25 minuutin ajan.

Katso myös: Herkutellaan silakalla – katso parhaat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakkarullat Sisilian tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin

TTT

Feta puuttuu listalta. Varmasti hyvää!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.