Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Geisha-suklaamousse

Geisha-suklaamousse nostaa perinteisen suklaamoussen luksusluokkaan. Samettinen suklaaherkku on täydellinen päätös aterialle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Geisha-suklaamousse

  • 1 Geisha-suklaalevy (121 g)
  • 75  g voita
  • 3 kananmunaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

Valmistusohje

Geisha-suklaamousse tehdään helposti näin:

  1. Paloittele yksi levy eli 121 grammaa Geisha-suklaata. Nosta suklaa ja 75 grammaa voita kattilaan. Sulata hiljalleen sekoittaen tasaiseksi. Nosta jäähtymään.
  2. Ota kolme kananmunaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset, neljä ruokalusikallista sokeria ja yksi ruokalusikallinen vettä teräksisessä kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Nostaa kulho tämän jälkeen vesihauteen päälle ja vatkaa seosta noin viisi minuuttia.
  3. Nosta kulho kylmän vesiastian päälle ja lisää yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Vatkaa kunnes seos on viileää ja se on muuttunut majoneesimaiseksi tahnaksi.
  4. Sekoita keltuaisseos ja suklaa-voiseos keskenään. Vatkaa valkuaiset vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.
  5. Nostele keltuais-suklaaseokseen ensin kolmannes valkuaisvaahdosta ja sekoita huolella. Nosta joukkoon loput vaahdosta ja nostele varovaisesti ilmavaksi mousseksi.
  6. Jaa Geisha-suklaamousse kuuteen tarjoilulasiin ja viilennä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Sirota pintaan koristeeksi kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Lue myös Anna.fi: Suklaa-dajmmousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Geisha-suklaamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.