
Geisha-suklaamousse
Geisha-suklaamousse nostaa perinteisen suklaamoussen luksusluokkaan. Samettinen suklaaherkku on täydellinen päätös aterialle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Geisha-suklaamousse
- 1 Geisha-suklaalevy (121 g)
- 75 g voita
- 3 kananmunaa
- 4 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
Valmistusohje
Geisha-suklaamousse tehdään helposti näin:
- Paloittele yksi levy eli 121 grammaa Geisha-suklaata. Nosta suklaa ja 75 grammaa voita kattilaan. Sulata hiljalleen sekoittaen tasaiseksi. Nosta jäähtymään.
- Ota kolme kananmunaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset, neljä ruokalusikallista sokeria ja yksi ruokalusikallinen vettä teräksisessä kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Nostaa kulho tämän jälkeen vesihauteen päälle ja vatkaa seosta noin viisi minuuttia.
- Nosta kulho kylmän vesiastian päälle ja lisää yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Vatkaa kunnes seos on viileää ja se on muuttunut majoneesimaiseksi tahnaksi.
- Sekoita keltuaisseos ja suklaa-voiseos keskenään. Vatkaa valkuaiset vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.
- Nostele keltuais-suklaaseokseen ensin kolmannes valkuaisvaahdosta ja sekoita huolella. Nosta joukkoon loput vaahdosta ja nostele varovaisesti ilmavaksi mousseksi.
- Jaa Geisha-suklaamousse kuuteen tarjoilulasiin ja viilennä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Sirota pintaan koristeeksi kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin
Lue myös Anna.fi: Suklaa-dajmmousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Geisha-suklaamousse