Ghee
Ghee eli intialainen kirkastettu voi sopii paistamiseen esimerkiksi curryja valmistettaessa. Tällä ohjeella onnistut!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Ghee
- 200 g voita
Valmistusohje
Ghee valmistuu helposti näin:
- Laita 200 grammaa voita kattilaan ja kuumenna niin, että voi sulaa. Älä anna kiehua.
- Kuori pinnalle muodostunut vaahto. Nosta kattila sivuun ja anna seistä hetki.
- Kaada varovasti kirkas voi toiseen kattilaan, vältä pohjalle painuneen heran joutumista joukkoon. Nosta kirkas voi kattilassa liedelle ja anna poreilla ilman kantta vähintään 10 minuuttia.
- Poista pintavaahto. Säilytä kirkastettu voi jääkaapissa.
Vinkki! 200 grammasta voita saat noin 3 dl gheetä. Ghee sopii paistamiseen esimerkiksi intialaisia ruokia valmistettaessa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.
Lue myös Anna.fi: Intialainen lohicurry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ghee