Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ghee

Ghee eli intialainen kirkastettu voi sopii paistamiseen esimerkiksi curryja valmistettaessa. Tällä ohjeella onnistut!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Ghee

  • 200 g voita

Valmistusohje

Ghee valmistuu helposti näin:

  1. Laita 200 grammaa voita kattilaan ja kuumenna niin, että voi sulaa. Älä anna kiehua.
  2. Kuori pinnalle muodostunut vaahto. Nosta kattila sivuun ja anna seistä hetki.
  3. Kaada varovasti kirkas voi toiseen kattilaan, vältä pohjalle painuneen heran joutumista joukkoon. Nosta kirkas voi kattilassa liedelle ja anna poreilla ilman kantta vähintään 10 minuuttia.
  4. Poista pintavaahto. Säilytä kirkastettu voi jääkaapissa.

Vinkki! 200 grammasta voita saat noin 3 dl gheetä. Ghee sopii paistamiseen esimerkiksi intialaisia ruokia valmistettaessa.

ghee

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Lue myös Anna.fi: Intialainen lohicurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ghee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.