Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruskistetulla voilla maustettu voi

Ruskistettu voi tekee kaikesta vielä vähän parempaa - myös savustetuista varhasiperunoista. Resepti on Sanna Mansikka­mäen kirjasta Peruna – parhaat reseptit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ruskistetulla voilla maustettu voi:

  • 500 g voita

Lisäksi

  • savustettuja varhaisperunoita

Valmistusohje

1. Ota 500 g voita huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

2. Sulata 250 g voita kattilassa. Anna voin sulaa ja ruskistua vähitellen. Älä päästä voita palamaan.

3. Anna voin muututtua vaaleanruskeaksi, kun siitä lähtee voimakas pähkinäinen tuoksu, se on valmista. Jäähdytä sulanut voi ja anna sakan laskeutua astian pohjalle.

4. Yhdistä paahtunut voi (älä käytä sakkaa) ja pehmeä huoneenlämpöinen voi sekoittamalla ne sähkövatkaimella yhteen. Lusikoi tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin. Ota voi huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Tarjoa ruskistettu voi esimerkiksi savustettujen varhaisperunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruskistetulla voilla maustettu voi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.