Gin & tonic -graavattu siika tehdään helposti näin:
1. Ota 500 grammaa siikafileetä nahkoineen. Poista siikafileestä ensin pystyruodot nyppimällä. Ripottele fileen päälle kaksi ruokalusikallista karkeaa merisuolaa ja kaksi teelusikallista sokeria sekä raasta päälle neljä katajanmarjaa. Aseta filee hieman sitä suurempaan reunalliseen astiaan. Valuta päälle tasaisesti kaksi ruokalusikallista giniä ja yksi desilitra tonic-vettä. Peitä astia kelmulla ja nosta kylmään kuudeksi tunniksi. Käännä kala ja nosta takaisin kylmään vielä kuudeksi tunniksi tai yön yli.
2. Valmista kurkkurullat. Ota yksi kiinteä, kapea kurkku. Vedä huuhdellusta kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa ohuita lastuja. Kierrä kurkkurullat tiukalle rullalle ja nosta pystyyn vieri viereen pieneen, matalareunaiseen kulhoon tai lasipurkkiin. Sekoita kolme ruokalsuikallista väkiviinaetikkaa, kolme ruokalusikallista sokeria ja yksi desilitraa tonic-vettä pienessä kulhossa, kunnes sokeri on täysin liuennut. Valuta liemi kurkkurullien päälle ja nosta astia pakkaseen 15 minuutiksi.
3. Nosta siikafilee liemestä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja nosta vadille tarjolle. Valuta kurkkurullat ja nostele graavikalan viereen. Koristele gin & tonic -graavattu siika rucolanversoilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/20119.
Lue myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta
Lue myös: Joulun kalapöytä on katettu – nappaa parhaat ohjeet kalapöytään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gin & tonic -graavattu siika ja mummonkurkkurullat