Reseptit
yli 60 min

Gluteeniton joululeipä

Rouheinen leipä saa makua paahdetuista manteleista, erilaisista siemenistä ja rusinoista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
235 g gluteenittomia kaurahiutaleita
2 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 1/2 dl paahdettuja manteleita
120 g pellavansiemeniä
4 rkl psylliumjauhetta
2 rkl rusinoita
1 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
1 rkl siirappia
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada vuokaan. Sekoita keskenään vesi, siirappi ja öljy. Kaada neste suoraan leipävuokaan ja sekoita tasainen taikina. Jos taikina tuntuu liian kovalta, lisää pari ruokalusikallista vettä. Painele taikina tasaiseksi ja tiiviiksi vuokaan.

2. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipää keskitasolla 20 minuuttia. Kumoa leipä leivinpaperilla peitetylle pellille ja jatka paistamista vielä 30–40 minuuttia.

4. Leipä on valmista, kun sitä koputtaa pohjaan ja kuulet kumean äänen. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Leivo myös näitä gluteenittomia leipiä:
Keliaakikon joululeipä
Gluteeniton joululeipä
Gluteenittomat sämpylät
Ruoka.fi: Gluteeniton leipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton joululeipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X