
Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka on gluteeniton, mutta silti mehevä ja maukas. Tällä ohjeella leivot piirakkaa kerralla koko pellillisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jauhelihapiirakka, pohja
- 200 g kylmää voita kuutioina
- 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Pirkka)
- 2 dl riisijauhoja
- 1 dl juustoraastetta (esim. emmentaalia)
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 400 g jauhelihaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl pizzamausteseosta
- 400 g säilykekirsikkatomaatteja tai 250 g tuoreita tomaatteja
- 2 dl vispikermaa
- 2 kananmunaa
- 150 g mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Jauhelihapiirakka leivotaan helposti näin:
- Nypi pohjan ainekset eli 200 grammaa kylmää voita kuutioituna, kolme desilitraa vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, kaksi desilitraa riisijauhoja, desilitra juustoraastetta sekä puoli desilitraa kylmää vettä sekaisin. Nosta kylmään tunniksi. Painele taikina tasaiseksi kostutetuilla sormilla leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Liu’uta paperi reunallisen pellin päälle. Painele taikinaa niin, että saat reunat piirakalle.
- Ruskista 400 grammaa jauhelihaa oliiviöljyssä melkein kypsäksi. Hienonna kaksi sipulia ja lisää ne sekä kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä pannulle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Mausta jauheliha valkosipulilla, teelusikallisella rouhittua mustapippuria ja kahdella teelusikallisella pizzamausteseosta.
- Ripottele jauheliha pohjan päälle. Kaada päälle tölkki säilykekirsikkatomaatteja tai 250 grammaa pilkottuja tuoreita tomaatteja.
- Sekoita kaksi desilitraa vispikermaa, kaksi kananmunaa ja 150 grammaa mozzarellajuustoraastetta. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle.
- Paista jauhelihapiirakka 200 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Jäähdytä ja tarjoa jauhelihapiirakka haaleana samettisen sosekeiton kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2023.
Lue myös Anna.fi: Paprika-jauhelihapiiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihapiirakka