Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Passionjuustokakku

Passionjuustokakku on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Herkullinen gluteeniton mantelipohja paljastuu kakun sisältä leikatessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Passionjuustokakku, mantelipohja

  • 150 g mantelimassaa
  • 75 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 ½ tl pomeranssinkuorta
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte ja moussekoristeet

  • 10 liivatelehteä
  • 8 passiohedelmää
  • 1 sitruunan kuori ja -mehu
  • 1 appelsiinin kuori ja -mehu
  • 2 dl sokeria
  • (veitsenkärjellinen keltaista pastaväriä)
  • 200 g valkosuklaata
  • 5 dl kuohukermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • moussepalloja
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Passionjuustokakku leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta leivinpaperipala irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunarenkaan väliin. Raasta 150 grammaa mantelimassaa kulhoon ja lisää 75 grammaa voita. Vaahdota muutama minuutti. Lisää kaksi kanamunaa yksitellen huolella vatkaten. Siivilöi vaahtoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja, puolitoista teelusikallista pomeranssinkuorta ja puoli teelusikallista leivinjauhetta. Sekoita ainekset.
  2. Valuta taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Irrota kakun reunat varovasti veitsellä ja poista vuoka. Aseta leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin. Nosta kakkupohja varovasti keskelle vuokaa. Aseta reunakalvo vuoan reunoille. Jos haluat piilottaa pohjan niin, että se paljastuu vasta leikatessa, nosta paistettu pohja hiukan isompaan irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Tällöin kakkumassa peittää pohjan, ja se paljastuu vasta leikatessa.
  3. Nosta kymmenen liivatelehteä kylmään veteen 5–10 minuutiksi. Lusikoi kahdeksan passiohedelmän sisukset siivilään ja painele lusikalla kaikki mehu alla olevaan pieneen kattilaan. Raasta kattilaan huolella pestyn sitruunan ja appelsiinin kuoret. Purista joukkoon sitruunan ja appelsiinin mehut ja lisää kaksi desilitraa sokeria. Kiehauta ainekset, jotta sokeri sulaa täysin. Liota liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita joukkoon halutessasi hieman keltaista pastaväriä. Anna liemen jäähtyä täytteen teon ajan.
  4. Paloittele 200 grammaa valkosuklaata kulhoon ja sulata hiljalleen sykäyksittäin mikrossa. Vaahdota viisi desilitraa kuohukermaa, kaksi purkkia eli yhteensä 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa sekä kaksi teelusikallista vaniljasokeria Valuta joukkoon sulatettu valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi täytteen joukkoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
  5. Valuta täytettä 10–12 erikokoiseen silikoniseen puolipallomuottiin, jotka tulevat koristeeksi kakun pinnalle. Tasoita palettiveitsellä vedellen edestakaisin, jotta täyte painuu muotteihin tasaisesti. Nosta koristeet varoen pakastimeen jähmettymään. Valuta loppua täytettä ensin kakkupohjan reunoille muutama rengas, jotta täyte painuu reunoille tasaisesti ja kakkupohja pysyy keskellä. Valuta loput täytteestä kakkupohjan päälle. Pamauta kakkua varovasti pöytää vasten, jotta pinta tasoittuu. Peitä passiojuustokakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Irrota koristeet silikonimuoteista ja nosta hetkeksi lautaselle sulamaan. Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo varoen ja nosta kakku tarjoiluvadille. Nosta moussekoristeet pinnalle ja koristele passionjuustokakku syötävillä kukilla.

Vinkki! Juhlissa säväyttää takuuvarmasti myös upea syreenikakku.

passionjuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2023.

Lue myös Anna.fi: Sitruunajuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Passionjuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.