Gluteeniton karhun- vatukka-luumugalette ja Earl Grey -kermakastike
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Gluteeniton karhunvatukka-luumugalette ja Earl Grey -kermakastike

Tattarijauhoista valmistat herkul­lisen ja rapean pohjan galettelle eli ranskalaiselle avopiirakalle. Karhunvatukat ja luumut ovat terveyspommeja ja sopivat lois­tavasti piirakoi­den täytteeksi. Muista jäähdyttää galette hyvin, jotta maut ehtivät tasaantua. Early Grey -teellä maustettu kermakastike viimeistelee makuelämyksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karhunvatukka luumugaletten pohja:

3 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
100 g voita
1/2 dl kermaa

Karhunvatukka-luumutäyte:

7 pientä luumua
4 dl karhunvatukoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
Mainos

Galetten voiteluun:

1 kananmunanvalkuainen
1 tl vettä
sokeria

Earl Grey -kermakastike

2 dl kuohukermaa
2 rkl Earl Grey -irtoteetä
1 3/4 dl vaniljajogurttia
1-2 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton karhunvatukka-luumugalette ja Earl Grey -kermakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X