Gluteeniton karhunvatukka-luumugalette ja Earl Grey -kermakastike
Tattarijauhoista valmistat herkullisen ja rapean pohjan galettelle eli ranskalaiselle avopiirakalle. Karhunvatukat ja luumut ovat terveyspommeja ja sopivat loistavasti piirakoiden täytteeksi. Muista jäähdyttää galette hyvin, jotta maut ehtivät tasaantua. Early Grey -teellä maustettu kermakastike viimeistelee makuelämyksen.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Karhunvatukka luumugaletten pohja:
3 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
100 g
voita
1/2 dl
kermaa
Karhunvatukka-luumutäyte:
7 pientä
luumua
4 dl
karhunvatukoita
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
sitruunamehua
3/4 dl
sokeria
Galetten voiteluun:
1
kananmunanvalkuainen
1 tl
vettä
sokeria
Earl Grey -kermakastike
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
Earl Grey -irtoteetä
1 3/4 dl
vaniljajogurttia
1-2 rkl
vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
Keskustelu
Kommentoi juttua: Gluteeniton karhunvatukka-luumugalette ja Earl Grey -kermakastike