
Gluteeniton luumugalette ja Earl Grey -kastike
Tattarijauhoista valmistat herkullisen ja rapean pohjan galettelle eli ranskalaiselle avopiirakalle. Karhunvatukat ja luumut ovat terveyspommeja ja sopivat loistavasti piirakoiden täytteeksi. Muista jäähdyttää galette hyvin, jotta maut ehtivät tasaantua. Early Grey -teellä maustettu kermakastike viimeistelee makuelämyksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Karhunvatukka luumugaletten pohja:
- 3 dl tattarijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 100 g voita
- ½ dl kermaa
Karhunvatukka-luumutäyte:
- 7 pientä luumua
- 4 dl karhunvatukoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- ¾ dl sokeria
Galetten voiteluun:
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1 tl vettä
- sokeria
Earl Grey -kermakastike
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl Earl Grey -irtoteetä
- 1 ¾ dl vaniljajogurttia
- 1-2 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton luumugalette ja Earl Grey -kastike