Kvinoajauhoista valmistuu herkullinen, gluteeniton piirakkapohja. Mehukkaan juusto-basilikatäytteen kanssa sopii marinoitu tomaattisalaatti.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Gluteeniton piirakkapohja:
4 ½ dl
kvinoajauhoja
200 g
voita
1
kananmuna
Vuohenjuusto-basilikatäyte:
200 g
vuohenjuustoa
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
3
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
1 tl
suolaa
1 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
Tomaattisalaatti:
200 g
kirsikkatomatteja
2 rkl
hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras tehdään näin:
1. Nypi kvinoajauhot ja voi kulhossa murumaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun (24 cm) irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan reikiä. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
2. Peitä piiraspohja leivinpaperiarkilla ja nosta päälle painoksi kuivattuja herneitä, papuja tai riisiä. Kypsennä pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Poista painot ja paperi.
3. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa ricotta ja kanamunat tasaiseksi. Lisää kerma, maito ja suola sekä lopuksi hienonnettu basilika.
4. Asettele vuohenjuustoviipaleet esipaistetulle piiraspohjalle. Valuta päälle juusto-munaseos. Jatka paistamista 30–40 minuuttia, kunnes pohja on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.
5. Pilko isoimmat kirsikkatomaatit neljään ja pienemmät kahteen osaan. Sekoita tomaatit kulhossa hienonnetun basilikan, oliiviöljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Valuta seos juuri ennen tarjoilua täysin jäähtyneen piiraan päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras