Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Kvinoajauhoista valmistuu herkullinen, gluteeniton piirakkapohja. Mehukkaan juusto-basilikatäytteen kanssa sopii marinoitu tomaattisalaatti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Gluteeniton piirakkapohja:

  • 4 ½ dl kvinoajauhoja
  • 200 g voita
  • 1 kananmuna

Vuohenjuusto-basilikatäyte:

  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

Tomaattisalaatti:

  • 200 g kirsikkatomatteja
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras tehdään näin:

1. Nypi kvinoajauhot ja voi kulhossa murumaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun (24 cm) irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan reikiä. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.

2. Peitä piiraspohja leivinpaperiarkilla ja nosta päälle painoksi kuivattuja herneitä, papuja tai riisiä. Kypsennä pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Poista painot ja paperi.

3. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa ricotta ja kanamunat tasaiseksi. Lisää kerma, maito ja suola sekä lopuksi hienonnettu basilika.

4. Asettele vuohenjuustoviipaleet esipaistetulle piiraspohjalle. Valuta päälle juusto-munaseos. Jatka paistamista 30–40 minuuttia, kunnes pohja on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.

5. Pilko isoimmat kirsikkatomaatit neljään ja pienemmät kahteen osaan. Sekoita tomaatit kulhossa hienonnetun basilikan, oliiviöljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Valuta seos juuri ennen tarjoilua täysin jäähtyneen piiraan päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Raikkaat piirakat maistuvat kevään noutopöydässä:

Tomaattipiirakka

Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

vuohenjuusto-tomaattipiiras

Vuohenjuusto-tomaattipiiras

Ruoka.fi: Maukas gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.