![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2019/11/gluteeniton_suklaa_kirsikkakakku.jpg?s=1816d27b789bdef966ff850e372250e5&fit=crop)
Gluteeniton kirsikka-suklaakakku
Kahvipöydän klassikko on mehevä kuivakakku eli kahvikakku. Gluteeniton kirsikka-suklaakakku on lainannut vivahteita Saksasta peräisin olevasta Schwartzwaldin klassikkokakusta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton kirsikka-suklaakakku
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl säilykehapankirsikoita
- 100 g gluteenitonta tummaa suklaata, esim. Brunberg
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 ½ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl psylliumia
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1 dl säilykehapankirsikoiden lientä
Koristelu
- 1 rkl tomusokeria
- ½ dl valmista valkoista sokerikuorrutetta
- 5 kokonaista säilykehapankirsikkaa
Voitelu
- 1 rkl vuokasprayta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton kirsikka-suklaakakku