Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kirsikka-suklaakakku

Kahvipöydän klassikko on mehevä kuivakakku eli kahvikakku. Gluteeniton kirsikka-suklaakakku on lainannut vivahteita Saksasta peräisin olevasta Schwartzwaldin klassikkokakusta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton kirsikka-suklaakakku

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl säilykehapankirsikoita
  • 100 g gluteenitonta tummaa suklaata, esim. Brunberg
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl säilykehapankirsikoiden lientä

Koristelu

  • 1 rkl tomusokeria
  • ½ dl valmista valkoista sokerikuorrutetta
  • 5 kokonaista säilykehapankirsikkaa

Voitelu

  • 1 rkl vuokasprayta

Valmistusohje

Gluteeniton suklaa-kirsikkakakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata 150 grammaa voita tai margariinia ja anna jäähtyä. Pilko yksi desilitra hapankirsikoita. Rouhi 100 grammaa tummaa gluteenitonta suklaata pienen pieniksi paloiksi. Vatkaa kolme kananmunaa ja 2 1/2 desilitraa sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään kolme desilitraa gluteenitonta jauhoseosta, 1 1/2 desilitraa kaakaojauhetta, yksi ruokalusikallinen psylliumia, 1 1/2 teelusikallista leivinjauhetta ja 1 1/2 teelusikallista vaniljasokeria. Sekoita vuorotellen munavaahdon joukkoon jauhoseosta, sulatettua rasvaa ja yksi desilitra hapankirsikoiden lientä. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää lopuksi taikinaan pilkotut hapankirsikat ja rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Suihkauta kakkuvuoka (1,5 l) vuokaspraylla tasaisesti. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

4. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Nosta jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka.

5. Koristele täysin jäähtynyt gluteeniton suklaa-kirsikkakakku tomusokerilla, sokerikuorrutteella ja kokonaisilla hapankirsikoilla.

Vuoka: Nordic Waren valualumiininen Lotus-kakkuvuoka, 1,2 l

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit

Lue myös: Banaani-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kirsikka-suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.