Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton mämmi

Gluteeniton mämmi tehdään perunoista ja tattarijauhoista. Luumumarmeladi tuo mämmiin juuri sopivan värin ja makeuden.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Gluteeniton mämmi

  • 250 g perunaa
  • 300 g luumumarmeladia
  • 8-10 dl vettä
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

Gluteeniton mämmi valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja anna jäähtyä hieman. 
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Käytä ensin osa vedestä ja lisää tarvittaessa. Massan kuuluu olla melko löysää.
  3. Kaada massa uuni- tai alumiinivuokiin noin puoleen väliin. Paista gluteenitonta mämmiä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.
  4. Sammuta uuni ja peitä vuoat leivinpaperilla tai foliolla jälkikypsymään noin puoleksi tunniksi.
  5. Tarjoa gluteeniton mämmi maidon tai kerman kanssa.

Vinkki! Valmista gluteenittomasta mämmistä herkullinen mämmijäätelö.

gluteeniton mämmi
Gluteeniton mämmi maistuu ihan jokaiselle, sillä se on lisäksi myös vegaaninen.

Lue myös Anna.fi: Mämmiä lakkojen kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton mämmi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.