Gluteeniton mämmi
Gluteeniton mämmi tehdään perunoista ja tattarijauhoista. Luumumarmeladi tuo mämmiin juuri sopivan värin ja makeuden.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Gluteeniton mämmi
- 250 g perunaa
- 300 g luumumarmeladia
- 8-10 dl vettä
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl tummaa siirappia
- 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 ½ tl suolaa
- 2 appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
Gluteeniton mämmi valmistuu helposti näin:
- Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja anna jäähtyä hieman.
- Sekoita joukkoon muut ainekset. Käytä ensin osa vedestä ja lisää tarvittaessa. Massan kuuluu olla melko löysää.
- Kaada massa uuni- tai alumiinivuokiin noin puoleen väliin. Paista gluteenitonta mämmiä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.
- Sammuta uuni ja peitä vuoat leivinpaperilla tai foliolla jälkikypsymään noin puoleksi tunniksi.
- Tarjoa gluteeniton mämmi maidon tai kerman kanssa.
Vinkki! Valmista gluteenittomasta mämmistä herkullinen mämmijäätelö.
Lue myös Anna.fi: Mämmiä lakkojen kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton mämmi