Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mämmimousse

Mämmimousse vie jalat alta niiltäkin, jotka eivät mämmistä muutoin välitä. Kokeile suklaista moussea ja ihastu!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mämmimousse

  • 100 g mämmiä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 8 pientä marenkia

Valmistusohje

Mämmimousse tehdään helposti näin:

  1. Sulata sata grammaa tummaa suklaata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa muutama sekunti kerrallaan. Jäähdytä vähän.
  2. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa löysäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kerman joukkoon sata grammaa mämmiä ja sula suklaa varovasti nostellen.
  4. Lusikoi mousse pursotinpussiin. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin etukäteen.
  5. Nosta pursotinpussi tuntia ennen syömistä huoneenlämpöön. Suklaiset jälkiruoat ovat parempia, kun ne tarjotaan huoneenlämpöisenä.
  6. Pursota mämmimousse annoskulhoihin. Murusta päälle marenkia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.

Lue myös: Mämmi crème brûlée

Lue myös Anna.fi: Mämmiä lakkojen kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mämmimousse

Marja Kautto

Hei,
Mämmimousse todella hyvää, maustoin moussea vielä hieman appelsiinin kuorella ja 2tl appelsiinin mehua antoi kivan raikkaan sävyn.
Marja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.