Mämmimousse
Mämmimousse vie jalat alta niiltäkin, jotka eivät mämmistä muutoin välitä. Kokeile suklaista moussea ja ihastu!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mämmimousse
- 100 g mämmiä
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
Koristelu
- 8 pientä marenkia
Valmistusohje
Mämmimousse tehdään helposti näin:
- Sulata sata grammaa tummaa suklaata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa muutama sekunti kerrallaan. Jäähdytä vähän.
- Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita kerman joukkoon sata grammaa mämmiä ja sula suklaa varovasti nostellen.
- Lusikoi mousse pursotinpussiin. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin etukäteen.
- Nosta pursotinpussi tuntia ennen syömistä huoneenlämpöön. Suklaiset jälkiruoat ovat parempia, kun ne tarjotaan huoneenlämpöisenä.
- Pursota mämmimousse annoskulhoihin. Murusta päälle marenkia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.
Lue myös: Mämmi crème brûlée
Lue myös Anna.fi: Mämmiä lakkojen kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mämmimousse
Hei,
Mämmimousse todella hyvää, maustoin moussea vielä hieman appelsiinin kuorella ja 2tl appelsiinin mehua antoi kivan raikkaan sävyn.
Marja