Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Raakakakut ovat tulleet jäädäkseen myös juhlapöytään. Vegaaninen minttu-suklaaraakakakku on gluteeniton.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

2 1/2 dl pehmeitä kivettömiä taateleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
hyppysellinen suolaa

Täyte

4 1/2 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
2 kypsää banaania
2 1/2 dl cashewpähkinöitä liotettuna ja huuhdeltuina (noin 2 tuntia)
4 rkl vaahterasiirappia (Urtekram)
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljauutetta
1/2 ruukkua tuoretta vahvaa minttua

Koristeluun

tuoretta minttua

Valmistusohje

Valmistusaika liotus 4 tuntia
+ 30 min + hyytyminen 12 h

1. Laita tehosekoittimeen paloitellut taatelit, kookoshiutaleet, rouhitut mantelit ja pistaasit ja sulatettu kookosöljy. Sulata öljy vesihauteessa, se sulaa jo +25-asteessa. Tee pohja kahdessa erässä, jos et omista riittävän tehokasta tehosekoitinta. Massa saa jäädä rouheiseksi.

2. Painele massa kelmutettuun irtopohjaiseen vuokaan (20–22 cm).

3. Tee täyte. Laita kaikki täyteaineet tehosekoittimeen, tee kahdessa erässä, jos tarpeen. Soseuta tasainen täyte. Levitä pohjan päälle tasaisesti.

4. Peitä ja anna tekeytyä yön yli.

5. Koristele sihdatulla raakakaakaojauheella ja tuoreella mintulla.

Lisää reseptejä: 

Raakasuklaakakku
Mustaherukka-tartaletit ilman uunia
Porkkanaleivokset ilman uunia
Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X