Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Raakakakut ovat tulleet jäädäkseen myös juhlapöytään. Vegaaninen minttu-suklaaraakakakku on gluteeniton.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 2 ½ dl pehmeitä kivettömiä taateleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
  • hyppysellinen suolaa

Täyte

  • 4 ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 ½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
  • 2 kypsää banaania
  • 2 ½ dl cashewpähkinöitä liotettuna ja huuhdeltuina (noin 2 tuntia)
  • 4 rkl vaahterasiirappia (Urtekram)
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljauutetta
  • ½ ruukkua tuoretta vahvaa minttua

Koristeluun

  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Valmistusaika liotus 4 tuntia + 30 min + hyytyminen 12 h

1. Laita tehosekoittimeen paloitellut taatelit, kookoshiutaleet, rouhitut mantelit ja pistaasit ja sulatettu kookosöljy. Sulata öljy vesihauteessa, se sulaa jo +25-asteessa. Tee pohja kahdessa erässä, jos et omista riittävän tehokasta tehosekoitinta. Massa saa jäädä rouheiseksi.

2. Painele massa kelmutettuun irtopohjaiseen vuokaan (20–22 cm).

3. Tee täyte. Laita kaikki täyteaineet tehosekoittimeen, tee kahdessa erässä, jos tarpeen. Soseuta tasainen täyte. Levitä pohjan päälle tasaisesti.

4. Peitä ja anna tekeytyä yön yli.

5. Koristele sihdatulla raakakaakaojauheella ja tuoreella mintulla.

Lisää reseptejä: 

Raakasuklaakakku Mustaherukka-tartaletit ilman uunia Porkkanaleivokset ilman uunia Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.