Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku
Raakakakut ovat tulleet jäädäkseen myös juhlapöytään. Vegaaninen minttu-suklaaraakakakku on gluteeniton.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pohja
- 2 ½ dl pehmeitä kivettömiä taateleita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä
- 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
- hyppysellinen suolaa
Täyte
- 4 ½ dl kookoshiutaleita
- 1 ½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (Urtekram)
- 2 kypsää banaania
- 2 ½ dl cashewpähkinöitä liotettuna ja huuhdeltuina (noin 2 tuntia)
- 4 rkl vaahterasiirappia (Urtekram)
- 3 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 tl vaniljauutetta
- ½ ruukkua tuoretta vahvaa minttua
Koristeluun
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Valmistusaika liotus 4 tuntia + 30 min + hyytyminen 12 h
1. Laita tehosekoittimeen paloitellut taatelit, kookoshiutaleet, rouhitut mantelit ja pistaasit ja sulatettu kookosöljy. Sulata öljy vesihauteessa, se sulaa jo +25-asteessa. Tee pohja kahdessa erässä, jos et omista riittävän tehokasta tehosekoitinta. Massa saa jäädä rouheiseksi.
2. Painele massa kelmutettuun irtopohjaiseen vuokaan (20–22 cm).
3. Tee täyte. Laita kaikki täyteaineet tehosekoittimeen, tee kahdessa erässä, jos tarpeen. Soseuta tasainen täyte. Levitä pohjan päälle tasaisesti.
4. Peitä ja anna tekeytyä yön yli.
5. Koristele sihdatulla raakakaakaojauheella ja tuoreella mintulla.
Lisää reseptejä:
Raakasuklaakakku Mustaherukka-tartaletit ilman uunia Porkkanaleivokset ilman uunia Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku