Reseptit
yli 60 min
8

Gluteeniton siemenleipä

Siemenleipä on kuitupitoinen ja tuhti. Jo yksi viipale täyttää vatsan ja pitää nälän loitolla pitkään. Avokadosta saat hyviä rasvoja ja helpon levitteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl pellavansiemeniä
2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
3 dl tattarihiutaleita
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
noin 290 g:n tetra tai säilykepurkki kikherneitä liemessä (liemi käytetään leipään ja kikherneet käytetään esimerkiksi caesarsalaattiin)

Päälle:

2 kypsää avokadoa
2 tl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
chilirouhetta

Valmistusohje

1. Avaa kikhernepurkki ja siivilöi liemi kulhoon. Vatkaa liemi kuohkeaksi sähkövatkaimella. (Käytä kikherneet esimerkiksi caesarsalaattiin.)

2. Yhdistä vaahto muiden ainesten kanssa kulhossa. Sekoita. Kaada siemenseos kevyesti öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun pieneen leipävuokaan (20 x 9 x 7 cm). Painele taikina todella tiiviisti vuokaan. Jos seos jää irtonaiseksi, leivästä ei tule tiivis. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti 15 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassaan täysin ennen kuin leikkaat sen, mieluiten seuraavaan päivään. Viipaloiminen ei onnistu kuumasta leivästä. Leipä säilyy parhaiten jääkaapissa.

3. Kuori ja pilko avokado kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Murskaa seos haarukalla pehmeäksi. Levitä siemenleivän päälle avokadotahnaa ja ripottele päälle chilirouhetta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Lisää siemenleipiä rouskuteltavaksi:

Joululeivät kruunaavat juhlapöydän.

Gluteeniton joululeipä

gluteeniton siemennäkkäri ja mummonkurkut

Helppo, gluteeniton siemennäkkäri

porkkanakeksit

Porkkanakeksit

Anna.fi: Karppaajan leipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton siemenleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X