2. Sulata rasva kattilassa ja lisää sekaan vaahterasiirappi. Keitä hetki miedolla lämmöllä. Kaada rasva-vaahterasiirappi kuivien ainesten sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukkaa käyttämällä. Anna taikinan turvota liinan alla uunin lämpenemisen ajan.
3. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
4. Paista leipää 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunti 25 minuuttia. Nosta leipä uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan.
5. Pidä leipä vuoassa ja nosta vuoka jääkaappiin. Leivän maut tasaantuvat ja koostumus tiivistyy jääkaapissa. Anna leivän olla jääkaapissa ainakin 10 tuntia. Sen jälkeen kumoa gluteeniton saaristolaisleipä pois vuoasta ja tarjoile.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton saaristolaisleipä