gluteeniton suklaatäytekakku
Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Gluteeniton suklaatäytekakku

Gluteeniton suklaatäytekakku on aromikas ja aikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, joka tuo mieleen sacherkakun vivahteet. Tämä gluteeniton suklaatäytekakku on Kotilieden lukijakilpailun satoa. Mykistävä herkku, joka sijoittu kovatasoisessa kilpailussa sijalle 5.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteenittoman suklaatäytekakun pohja:

75 g laktoositonta tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täytekakun kostutus:

1 dl vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa

Kakkuvuokaan:

laktoositonta voita
gluteenittomia korppujauhoja

Täytekakun väliin:

noin 2 ½ dl aprikoosihilloa

Täyte:

3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (Valio)
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Täytekakun kuorrutus:

1 dl laktoositonta kuohukermaa
150 g laktoositonta tummaa suklaata
1 tl laktoositonta voita

Täytekakun pinnalle:

laktoositonta tummaa suklaata

Keskustelu

Muutoin varmasti ihan hyvä ohje, mutta massaa on aivan liian vähän ehdotetun kokoiseen vuokaan. Itse tein halkaisijaltaan 18cm kokoiseen vuokaan eikä silti taikinaa meinannut olla tarpeeksi.

Hyvä pohja! Melko makea mutta mukavan suklainen kyllä. Samaa kommentoin kuin edellinen, että määrä on todellakin liian pieni, tein itse kaksinkertaisen annoksen ja se riitti sopivasti kolmikerroksiseen kakkuun. Täytteeseen laitoin myös kuohukermaa 3,3 dl reseptin mukaisen 2,5 dl sijaan.

Samaa mieltä, taikina ei kohoa ja jää hyvinkin ”lättänäksi”. Tein kaksinkertaisen pohjan + vielä yhden annoksen, että sain kakkuun odotettua korkeutta.

Kommentoi juttua: Gluteeniton suklaatäytekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X