Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku on herkkusuun unelma. Kikherneet ja kananmunat tuovat rakennetta kakkuun. Kakun kruunaa kauden marjat tai hedelmät ja kermavaahto.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Gluteeniton suklaakakku:

  • 250 g pilkottua tummaa suklaata
  • 500 g kikherneitä (tölkitetyt käyvät mainiosti)
  • 4 kananmunaa
  • 150 g (vajaa 2 dl) sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Gluteeniton suklaakakku leivotaan näin:

1. Voitele kakkuvuoka (halk. noin 20 cm) ja leivitä gluteenittomilla korppujauhoilla.

2. Pilko suklaa kulhoon ja sulata mkroaaltouunissa, kunnes se on pehmeää ja sileää.

3. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita vielä hetki. Lisää sulatettu suklaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla.

4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa  paista 175 asteessa  noin 40 minuuttia.

5. Anna suklaakakun jäähtyä hetki. Sirottele kakun pinnalle siivilän läpi tomusokeria. Tarjoile gluteeniton suklaakakku kauden marjojen tai hedelmien kanssa. Halutessasi voit tarjota suklaakakun kanssa myös kermavaahtoa.

Ohje: Erika Sandell, Helsinki

Katso myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton suklaakakku

Minde

Paistolämpötila???

Ettekö vastaa

Paistolämpötila?????

Kaisa

Ilmeisesti riittää että pitää 40min kylmässä uunissa 😀

K

Mäkin kyl kyselisin sitä paistolämpötilaa 😉

Henna

”4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.