gnocchivuoka Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gnocchivuoka

Gnocchivuoka kypsyy kätevästi uunissa, ja gnocchien sekaan voi upottaa kauden kasviksia ja juuston ja leikkeleiden jämät jääkaapista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Gnocchivuoka

  • 500 g tuoreita gnoccheja kaupan kylmähyllystä
  • 150 g salamia
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 250 g tomaatteja
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g pinaattia tai lehtikaalia suikaleina
  • 4 rkl pestoa
  • 300 g mozzarellajuustoa

Valmistusohje

Gnocchivuoka valmistuu helposti näin:

1. Levitä kaksi puolen kilon pussia gnoccheja uunivuokaan.

2. Viipaloi 150 grammaa salamia, leikkaa kaksi kesäkurpitsaa pieneksi kuutioksi, puolita 250 grammaa tomaatteja ja hienonna kaksi kevätsipulia. Aseta kaikki ainekset eli salami, kesäkurpitsa, tomaatit sekä sata grammaa pinaatteja tai lehtikaalia suikaleina gnocchien päälle ja lusikoi päälle neljä ruokalusikallista pestoa.

3. Paista gnocchivuoka 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

4. Revi kaksi mozzarellapalloa ja lisää ne vuokaan. Voit lisätä myös muuta juustoa.

5. Paista vielä 5–8 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa gnocchivuoka raikkaan vihreän salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.

Lue myös Anna.fi: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gnocchivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.