Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Punajuuret ja granaattiomena maistuvat vaikka joulupöydässä. Linsseillä salaatteihin saa ruokaisuutta, jota tillivinegrette täydentää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g punajuurta
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl vihreitä linssejä (raakana)
1 granaattiomena
1 ruukku rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, leikkaa lohkoiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia.

2. Keitä linssit kypsäksi. Valuta ja jäähdytä. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet kulhoon.
3. Laita rucola vadille ja sekoita loput aineet päälle.

4. Tarjoa lisänä tillivinegretteä

Punajuurista teet maukkaat lisukkeet ja salaatit:

paahdetut punajuuret pähkinöiden kera

Paahdetut punajuuret pähkinöiden kera

mantelikuorrutetut punajuuret

Mantelikuorrutetut punajuuret

punajuurisalaatti

Lämmin punajuurisalaatti

Ruoka.fi: Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X