
Punajuurisalaatti
Itse tehty punajuurisalaatti hakkaa mennen tullen kaupan valmisversiot Punajuurisalaatti saa tässä helpossa reseptissä makua piparjuuresta. Tarjoa punajuurisalaatti noutopöydässä tai blinien kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Punajuurisalaatti:
- 4 -6 kpl punajuuria
- 1-2 dl kermaviiliä tai smetanaa
- 5 tl raastettua piparjuurta
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl pippuria
Valmistusohje
Punajuurisalaatti valmistuu helposti näin:
- Mittaa kattilaan vettä sen verran, että punajuuret peittyvät. Keitä sitten punajuuret kypsiksi, voi kokeilla kypsyyttä haarukalla. Kun punajuuret ovat sopivan kypsät, kaada kattilasta vesi pois ja laita punajuuret lautaselle. Anna niiden jäähtyä tovi. Kuori sitten jäähtyneet punajuuret.
- Viipaloi tai kuutioi kylmät punajuuret tarjoiluastiaan. Mausta kermaviili tai smetana piparjuurella, etikalla, sokerilla ja suolalla.
- Kaada kastike punajuurien päälle ja koristele salaatti vielä hienonnetulla persiljalla. Älä sekoita salaattia.
- Nauti punajuurisalaatti joulupöydän perinteisenä lisukkeena esimerkiksi kinkun, pateiden tai blinien kanssa.
Vinkki: Voit myös raastaa punajuuren karkeaksi ja lisätä joukkoon karkeaksi raastettua hapahkoa omenaa ja kermaviilikastiketta.
Lue myös Anna.fi/: Näin teet herkullisen punajuuri-bataattisalaatin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurisalaatti