Hummeri on äyriäisten kuningas. Gratinoitu hummeri saa säväyksen sopivasta juustoraasteesta.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
1 iso (noin 450 g) kypsä hummeri
25 gvoita
2 rklvehnäjauhoja
2 dlmaitoa
1 dljuustoraastetta, esim. Gruyère ja parmesaani
1 tlriivittyjä, tuoreita timjaminlehtiä
Mainos
Lisäksi
sitruunalohkoja
Valmistusohje
Anna hummerin sulaa hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista silmien takana oleva mahalaukku ja pyrstössä oleva suoli. Irrota lihat pyrstöstä ja saksista ja paloittele. Nosta lihat takasin kuoreen, saksien lihat päällimmäiseksi.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kiehahtaa. Kaada maito kattilaan koko ajan huolella sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia samalla sekoittaen. Mausta juustoraasteella ja timjaminlehdillä.
Nostele kastike hummereiden päälle. Gratinoi hummereita 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Gratinoitu hummeri