Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoitu hummeri

Hummeri on äyriäisten kuningas. Gratinoitu hummeri saa säväyksen sopivasta juustoraasteesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 1 iso (noin 450 g) kypsä hummeri
  • 25 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta, esim. Gruyère ja parmesaani
  • 1 tl riivittyjä, tuoreita timjaminlehtiä

Lisäksi

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

  1. Anna hummerin sulaa hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista silmien takana oleva mahalaukku ja pyrstössä oleva suoli. Irrota lihat pyrstöstä ja saksista ja paloittele. Nosta lihat takasin kuoreen, saksien lihat päällimmäiseksi.
  2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kiehahtaa. Kaada maito kattilaan koko ajan huolella sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia samalla sekoittaen. Mausta juustoraasteella ja timjaminlehdillä.
  3. Nostele kastike hummereiden päälle. Gratinoi hummereita 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita.

Kokeile myös muita hummeriohjeita: Hummerikeitto Hummerisalaatti Fenkoligratinoitu hummeri kahdelle Ruoka.fi: Hummerispagetti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoitu hummeri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.