
Gratinoitu hummeri
Hummeri on äyriäisten kuningas. Gratinoitu hummeri saa säväyksen sopivasta juustoraasteesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
- 1 iso (noin 450 g) kypsä hummeri
- 25 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 dl juustoraastetta, esim. Gruyère ja parmesaani
- 1 tl riivittyjä, tuoreita timjaminlehtiä
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
- Anna hummerin sulaa hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista silmien takana oleva mahalaukku ja pyrstössä oleva suoli. Irrota lihat pyrstöstä ja saksista ja paloittele. Nosta lihat takasin kuoreen, saksien lihat päällimmäiseksi.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kiehahtaa. Kaada maito kattilaan koko ajan huolella sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia samalla sekoittaen. Mausta juustoraasteella ja timjaminlehdillä.
- Nostele kastike hummereiden päälle. Gratinoi hummereita 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Kokeile myös muita hummeriohjeita: Hummerikeitto Hummerisalaatti Fenkoligratinoitu hummeri kahdelle Ruoka.fi: Hummerispagetti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gratinoitu hummeri