Reseptit
30-60 min
6

Gremolatalla marinoidut juurekset

Sitruuna maustaa uunijuuresten yrttikastikkeen. Tarjoile paahdetut juurekset uudella tavalla raikkaan kastikkeen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juurekset:

250 g porkkanoita
250 g lanttua
1 palsternakka
2 raitajuurta
2 rkl öljyä
1/2-1 tl suolaa

Gremolatakastike:

2 valkosipulinkynttä
2 rkl lehtipersiljaa
1 (luomu)sitruunan kuori
1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori 250 g porkkanoita, 250 g lanttua, 1 palsternakka ja 2 raitajuurta, pestyt porkkanat voi jättää kuorineen. Leikkaa juurekset pölkyiksi. Laita pellille ja ripottele päälle 2 rkl öljyä ja 1/2-1 tl suolaa.

2. Paada 225 asteessa noin 15 minuuttia, kääntele kerran paistamisen aikana.

3. Tee gremolata. Sekoita yhteen 2 hienonnettua valkosipulinkynttä, 2 rkl lehtipersiljaa 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja 1/2  dl oliiviöljyä.

4. Kaada gremolata kuumien juuresten päälle ja sekoita. Nosta vadille.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gremolatalla marinoidut juurekset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X