Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gremolatalla marinoidut juurekset

Sitruuna maustaa uunijuuresten yrttikastikkeen. Tarjoile paahdetut juurekset uudella tavalla raikkaan kastikkeen kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Juurekset:

  • 250 g porkkanoita
  • 250 g lanttua
  • 1 palsternakka
  • 2 raitajuurta
  • 2 rkl öljyä
  • ½-1 tl suolaa

Gremolatakastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl lehtipersiljaa
  • 1 (luomu)sitruunan kuori
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori 250 g porkkanoita, 250 g lanttua, 1 palsternakka ja 2 raitajuurta, pestyt porkkanat voi jättää kuorineen. Leikkaa juurekset pölkyiksi. Laita pellille ja ripottele päälle 2 rkl öljyä ja 1/2-1 tl suolaa.

2. Paada 225 asteessa noin 15 minuuttia, kääntele kerran paistamisen aikana.

3. Tee gremolata. Sekoita yhteen 2 hienonnettua valkosipulinkynttä, 2 rkl lehtipersiljaa 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja 1/2  dl oliiviöljyä.

4. Kaada gremolata kuumien juuresten päälle ja sekoita. Nosta vadille.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gremolatalla marinoidut juurekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.