Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu nieriä

Nieriä sopii mainiosti grillattavaksi. Tässö reseptissä nieriäpakettiin on kätketty maukasta vuohenjuustoa ja tuoksuvaa yrttikastiketta, salsa verdeä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Grillattu nieriä

  • 2 kokonaista nieriä- tai kirjolohifileetä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 200 g vuohenjuustoa

Salsa verde

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0.5 nippu minttua
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Grillattu nieriä tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin salsa verde -kastike. Hienonna yrtit karkeaksi silpuksi. Murskaa ja hienonna valkosipuli ja kaprikset. Sekoita yrtit mausteiden ja sitruunamehun kanssa ja vatkaa oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana valuttaen.

2. Pyyhi nieriäfileet talouspaperilla kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä nieriäfileen päälle tasaisesti yrttiseos.

3. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi ja nosta yrttiseoksen päälle.

4. Nosta toinen nieriäfileistä pinnalle nahkapuoli ylöspäin ja sido kalafileet yhteen kutistumattomalla puuvillalangalla.

5. Öljyä nieriäpaketin nahkapuolet ja kääri kaksinkertaiseen foliopaperiin tai nosta halsteriin.

6. Grillaa nieriää miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 30 minuuttia koosta ja lämmöstä riippuen.

Lue myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat ohjeet!

grillatut silakat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu nieriä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.