Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut jättiravut ja persilja-valkosipulikastike

Grillatut jättiravut tarjotaan yrtti-valkosipulikastikkeen kanssa. Grillaa rapuja vain hetki, jotta ne eivät sitkisty.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillatut jättiravut:

  • noin 700 g jättirapuja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • öljyä grillaamiseen

kastike

  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl chilikastiketta (Sriracha)

Valmistusohje

Grillatut jättiravut syntyvät näin:

1. Sulata, valuta ja kuivaa ravut talouspaperilla. Pujota ne grillavartaisiin. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne puoleksi tunniksi kylmään veteen likoamaan. Mausta ravut suolalla ja pippurilla. Laita kylmään.

2. Tee kastike. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisen kuorellisen valkosipulin kärjestä kanta pois. Paista noin 45–50 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä ja purista pehmennyt sisus kulhoon. Lisää joukkoon kastikkeen loput aineet.

3. Grillaa ravut molemmin puolin öljytyllä parilalla noin 3–4 minuuttia. Nosta vadille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoa grillatut jättiravut raikkaan vihreän salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/17.

Lisää rapuja grillattavaksi:

rapuvartaat

Rapuvartaat

grillatut meriravut

Grillatut meriravut

grillatut jättikatkaravunpyrstöt

Grillatut jättikatkaravunpyrstöt

Ruoka.fi: Peri-peri-katkarapuvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut jättiravut ja persilja-valkosipulikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.