Reseptit
10
Kiitos

Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahnaa

Karitsankyljykset voi syödä vaikka sormin. Luusta on näppärä pitää kiinni. Tarjoa gremolatamaustettuja lampaankyljyksiä kesän grillijuhlissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lampaankyljykset:

3-4 karitsankyljyksiä per syöjä
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä

Gremolata:

1 1/2 dl uoretta vehnäleipäraastetta (tee mieluiten itse)
2 valkosipulinkynttä
2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Lisäksi:

5 sitruunaa
400 g vehreää parsaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin sitruunainen yrttitahna eli gremolata. Raasta leipä tai murskaa se tehosekoittimessa muruksi. Tarvitset 1 1/2 dl raastetta. Paahda murut kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi.

2. Jäähdytä. Sekoita leivänmurut ja 2 valkosipulinkynttä, 2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, 1⁄2 dl oliiviöljyä sekä 1 tl suolaa tehosekoittimessa tahnaksi. Purkita ja tarjoile grillattujen kyljysten kanssa.

3. Halkaise 5 sitruunaa ja nosta leikkuupinta alaspäin grilliin. Ota 400 g parsaa ja katkaise kova kantaosa pois. Nosta grilliin. Grillaa muutama minuutti.

4. Mausta grillatut lampaankyljykset suolalla ja mustapippurilla. Nosta grilliin. Ruskista nopeasti molemmilta puolilta kovalla lämmöllä. Ne kypsyvät parissa minuutissa. Tarjoile heti gremolatan, grillatun sitruunan ja parsan kanssa. Purista grillatusta sitruunasta mehua kyljysten ja gremolatan päälle.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Grillijuhlien hittireseptit – grillipihvi, coleslaw, grillatut bataattiranskalaiset ja muut suosikit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahnaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X