Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahnaa

Karitsankyljykset voi syödä vaikka sormin. Luusta on näppärä pitää kiinni ja italialainen yrttikastike suorastaan sulaa suuhun. Tarjoa gremolatamaustettuja lampaankyljyksiä kesän grillijuhlissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lampaankyljykset grillissä

  • 3-4 karitsankyljyksiä per syöjä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Gremolata:

  • 1 ½ dl uoretta vehnäleipäraastetta (tee mieluiten itse)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
  • yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Grillattujen lampaankyljyksien lisäksi:

  • 5 sitruunaa
  • 400 g vehreää parsaa

Valmistusohje

Lampaankyljykset grillissä:

1. Valmista ensin sitruunainen yrttitahna eli gremolata. Raasta leipä tai murskaa se tehosekoittimessa muruksi. Tarvitset 1 1/2 dl raastetta. Paahda murut kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi.

2. Jäähdytä. Sekoita leivänmurut ja 2 valkosipulinkynttä, 2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, puoli desilitraa oliiviöljyä sekä teelusikallinen suolaa tehosekoittimessa tahnaksi. Purkita ja tarjoile grillattujen karitsankyljysten kanssa.

3. Halkaise viisi sitruunaa ja nosta sitruunanpuolikkaat leikkuupinta alaspäin grilliin. Ota 400 grammaa parsaa ja katkaise kova kantaosa pois. Nosta grilliin. Grillaa lampaankyljyksiä muutama minuutti.

4. Mausta grillatut lampaankyljykset suolalla ja mustapippurilla. Nosta grilliin. Ruskista nopeasti molemmilta puolilta kovalla lämmöllä. Ne kypsyvät parissa minuutissa. Tarjoile grillatut lampaankyljykset heti gremolatan, grillatun sitruunan ja parsan kanssa. Purista grillatusta sitruunasta mehua kyljysten ja gremolatan päälle.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Grillijuhlien hittireseptit – grillipihvi, coleslaw, grillatut bataattiranskalaiset ja muut suosikit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lampaankare


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahnaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.