Reseptit
alle 30 min
4

Grillatut paprika-makkaravartaat

Padron-grillipaprikat ovat tuttuja espanjalaisista tapaspöydistä. Yhdessä makkaran kanssa niistä syntyvät herkulliset vartaat kylmän oluen kylkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paprika-makkaravartaat:

1 ps (200 g) pieniä, vihreitä grillipaprikoita (Pimientos de Padrón)
1 pkt (noin 250 g) mausteista gluteenitonta grillimakkaraa

Glaseeraus:

1/2 dl vaahterasiirappia
1 rkl öljyä
1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Lisäksi:

liotettuja puisia varrastikkuja

Valmistusohje

1. Huuhtele paprikat ja painele talouspaperin välissä kuivaksi. Leikkaa makkarat vinoiksi paloiksi.

2. Pistele liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen paprikoita ja makkaranpaloja.

3. Grillaa vartaita kohtuullisella lämmöllä vähän väliä käännellen, noin 5 minuuttia. Kiehauta glaseerauksen ainekset pikkukattilassa grillin päällä, ja sivele vartaat lopuksi seoksella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää makkaravartaita grillattavaksi: 

tuliset makkaravartaat

Tuliset makkaravartaat

punajuuri-makkaravartaat

Punajuuri-makkaravartaat

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Anna.fi: Peruna-makkaravartaat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut paprika-makkaravartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X