Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut paprika-makkaravartaat

Padron-grillipaprikat ovat tuttuja espanjalaisista tapaspöydistä. Yhdessä makkaran kanssa niistä syntyvät herkulliset vartaat kylmän oluen kylkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paprika-makkaravartaat:

  • 1 ps (200 g) pieniä, vihreitä grillipaprikoita (Pimientos de Padrón)
  • 1 pkt (noin 250 g) mausteista gluteenitonta grillimakkaraa

Glaseeraus:

  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Lisäksi:

  • liotettuja puisia varrastikkuja

Valmistusohje

Paprika-makkaravartaat grillataan näin:

1. Huuhtele paprikat ja painele talouspaperin välissä kuivaksi. Leikkaa makkarat vinoiksi paloiksi.

2. Pistele liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen paprikoita ja makkaranpaloja.

3. Grillaa vartaita kohtuullisella lämmöllä vähän väliä käännellen, noin 5 minuuttia. Kiehauta glaseerauksen ainekset pikkukattilassa grillin päällä, ja sivele vartaat lopuksi seoksella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää makkaravartaita grillattavaksi: 

tuliset makkaravartaat

Tuliset makkaravartaat

punajuuri-makkaravartaat

Punajuuri-makkaravartaat

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Anna.fi: Peruna-makkaravartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut paprika-makkaravartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.