Reseptit
alle 30 min
6

Grillifilee – kokonaisena grillattu naudan ulkofilee

Grillifileestä riittää tarjottavaa isommallekin joukolle. Sisältä punainen naudan ulkofilee on mehevää ja pehmeää. Tuoreet varhaiskasvikset kypsyvät grillissä rapsakoiksi. Fileen voi tarjota myös pihveinä. Grillaa pihvit nopeasti, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, ja tarjoa mausteliemessään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillifilee eli grillattu naudan ulkofilee:

1 kg takuumureaa, marmoroitunutta naudan ulkofileetä

Mausteliemi:

0.5 dl soijakastiketta
2 rkl öljyä
8 kpl valkosipulinkynttä
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ota liha jääkaapista noin tuntia ennen grillaamista. Sekoita mausteliemen ainekset.
  2. Grillaa lihapalaa noin 5 minuuttia puoleltaan. Nosta fi lee mausteliemeen ja anna maustua 1-2 tuntia tai jopa yön yli kylmässä.
  3. Leikkaa viipaleiksi. Yön yli jääkaapissa maustunut liha on helppo leikata hyvällä veitselläpaperinohuiksi viipaleiksi. Tarjoa joko salaatin tai lämpimien lisäkkeiden kanssa.

Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillifilee – kokonaisena grillattu naudan ulkofilee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X