Reseptit
yli 60 min
75

Hämäläinen pitoleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l maitoa
50 g hiivaa
2-3 tl suolaa
1 rkl kuminaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl grahamjauhoja
1.5 dl ruisjauhoja
14 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Valmistusohje

  1. Liota haaleaan maitoon hiiva. Lisää suola ja kuminat. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, graham- ja ruisjauhot sekä vähän kerrallaan vehnäjauhot. Lisää sulatettu voi ja alusta taikina pehmeäksi.
  2. Kaaviloi taikinasta 3-4 vajaan uunipellin kokoista suorakaiteen mallista noin 1/2 cm paksua levyä ja nosta ne kaulimen avulla leivinpaperille tai taputtele taikina suoraan leivinpaperille ja kauli paperin päällä. Taikinalevy voi jäädä vähän peltiä pienemmäksi.
  3. Anna taikinalevyjen nousta liinan alla 20-30 minuuttia.
  4. Pistele levyt haarukalla ja jaa taikinapyörällä noin 7 x 7 cm:n ruuduiksi. Paista noin 225 asteessa noin 9-10 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kypsiä ja pinnaltaan kauniin vaaleanruskeita.
  • ”Perheemme” pitoleipä on erinomaista juhlaleiväksi, sillä se on nopea leipoa tai sen voi leipoa etukäteen ja pakastaa valmiina paloina. Ohje: Päivi Levänen, Hollola

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hämäläinen pitoleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X