Reseptit
30-60 min
4

Himahella

Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Muskikurpitsa ja Härkis-härkäpapuvalmiste ovat tämän maukkaan vegeruoan perusta. Tässä ohjeessa ruoalla on mausteinen tex-mex twist.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pientä myskikurpitsaa
1/2 dl öljyä

Täyte:

250 g Härkis tex-mex
1 sipuli
2 tomaattia
3/4 dl taco-kastiketta (Medium)
2 rkl silputtua (lehti)persiljaa
100 g fetajuustoa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl sokeria tai hunajaa
10 viipaloituja oliiveja

Valmistusohje

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.

2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin  20 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa täyte. Silppua sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää Härkis ja tomaattikuutiot. Jatka kypsentämistä muutama minuutti ja lisää joukkoon taco-kastike.

4. Koverra kurpitsoista pehmää hedelmälihaa ja lisää täytteen joukkoon. Mausta täyte suolalla, pippurilla ja silputulla persiljalla.

5. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle fetajuustomuruja ja oliiveja,  jatka kypsentämissä uunissa noin 10-15 minuuttia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X