Reseptit

Hedelmämarmeladit

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 25 g agar-agaria (saa apteekista)
  • 1 kg sokeria
  • 4 dl omenasosetta
  • 2 tl sitruuna- tai viinihappoa
  • (minttua)

Valmistusohje

Hedelmämarmeladit
  1. Liota kuitumaista agar-agaria kylmässä vedessä pehmeäksi parin vuorokauden ajan.
  2. Keitä liotettu agar-agar liotusvedessään, kunnes se liukenee. Lisää sokeri ja keitä seosta vielä ilman kantta ja välillä sekoittaen noin 40 minuutin ajan.
  3. Siirrä kattila liedeltä ja lisää omenasose. Mausta raikkaaksi sitruuna- tai viinihapolla. Osaan seoksesta voit lisätä minttua, osan värjätä ja maustaa apteekista saatavilla esansseilla ja karamelliväreillä. Kaada seos tasapohjaiseen astiaan noin 2 senttiä paksuksi kerrokseksi. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  4. Leikkaa hyytyneestä levystä kuutioita ja pyörittele ne hienossa sokerissa. Tarjoa makeisina.
  • Vinkki:  Jos lisää seokseen aprikoosisosetta, murskattuja vadelmia, karpaloita, mustaherukoita tai muita marjoja, marmeladista tulee löysempää ja se sopii hyvin levitettäväksi pikkuleipien väliin tai kakun päälle. Jos seos ehtii hyytyä, sen voi kuumentaa uudelleen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmämarmeladit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.