Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunarahka

Sitruunarahka on raikas jälkiruoka, joka tuo kevään kielelle. Makean raikkaan maun salaisuus on iki-ihana lemon curd -sitruunatahna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sitruunarahka

  • 250 g maitorahkaa
  • ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa

Koristelu

  • 4 rkl lemon curd -sitruunatahnaa

Valmistusohje

Sitruunarahka valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita purkki maitorahkaa, kaksi teelusikallista sitruunan raastettua kuorta, puoli desilitraa sitruunamehua, puoli desilitraa lemon curd -sitruunatahnaa ja kaksi ruokalusikallista sokeria. 
  2. Vaahdota kaksi desilitraa vispikermaa ja kääntele rahkaseoksen joukkoon. Jaa sitruunarahka annosmaljoihin. Lisää jokaiseen annokseen ruokalusikallinen lemon curd -tahnaa ja pyöräytä se kevyesti rahkan sekaan raidoiksi. Tai lusikoi sitruunatahna annosten pinnalle.
  3. Koristele sitruunarahka-annokset halutessasi keksimuruilla ja tuoreella mintulla. 

Vinkki! Sitruunarahka sopii pääsiäisaterian päätteeksi. Tarjoa pääruokana esimerkiksi karitsanviulua.

sitruunarahka

Lue myös Anna.fi: Sitruuna-rahkajäädyke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunarahka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.