Sitruunarahka
Sitruunarahka on raikas jälkiruoka, joka tuo kevään kielelle. Makean raikkaan maun salaisuus on iki-ihana lemon curd -sitruunatahna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sitruunarahka
- 250 g maitorahkaa
- ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
Koristelu
- 4 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Valmistusohje
Sitruunarahka valmistuu helposti näin:
- Sekoita purkki maitorahkaa, kaksi teelusikallista sitruunan raastettua kuorta, puoli desilitraa sitruunamehua, puoli desilitraa lemon curd -sitruunatahnaa ja kaksi ruokalusikallista sokeria.
- Vaahdota kaksi desilitraa vispikermaa ja kääntele rahkaseoksen joukkoon. Jaa sitruunarahka annosmaljoihin. Lisää jokaiseen annokseen ruokalusikallinen lemon curd -tahnaa ja pyöräytä se kevyesti rahkan sekaan raidoiksi. Tai lusikoi sitruunatahna annosten pinnalle.
- Koristele sitruunarahka-annokset halutessasi keksimuruilla ja tuoreella mintulla.
Vinkki! Sitruunarahka sopii pääsiäisaterian päätteeksi. Tarjoa pääruokana esimerkiksi karitsanviulua.
Lue myös Anna.fi: Sitruuna-rahkajäädyke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunarahka