Persikkarahka
Persikkarahka on nopea ja helppotekoinen jälkiruoka, joka maistuu juhlavammankin aterian päätteeksi. Saat rahkaan vaihtelua, kun lisäät joukkoon mantelirouhetta tai rusinoita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Persikkarahka
- 1 tlk (410/225 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
- 250 g maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Lisäksi
- ½ dl mintunlehtiä
Valmistusohje
Persikkarahka valmistuu helposti näin:
- Valuta ja kuutioi tölkki säilykepersikoita. Lusikoi purkki maitorahkaa kulhoon, lisää persikanpalat, kaksi ruokalusikallista sokeria ja yhdestä kahteen ruokalusikallista sitruunamehua.
- Vaahdota tölkki vaniljakastiketta sähkövatkaimella. Kääntele vaahto rahkaseoksen joukkoon esimerkiksi taikinakaapijalla.
- Jaa persikkarahka annosmaljoihin. Viimeistele mintunlehdillä.
Vinkki! Persikkarahka sopii pääsiäisaterian päätteeksi. Tarjoile pääruokana esimerkiksi karitsanviulua.
Lue myös Anna.fi: Jälkiruoaksi persikoita ja mascarponea
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persikkarahka