Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persikkarahka

Persikkarahka on nopea ja helppotekoinen jälkiruoka, joka maistuu juhlavammankin aterian päätteeksi. Saat rahkaan vaihtelua, kun lisäät joukkoon mantelirouhetta tai rusinoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Persikkarahka

  • 1 tlk (410/225 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Lisäksi

  • ½ dl mintunlehtiä

Valmistusohje

Persikkarahka valmistuu helposti näin:

  1. Valuta ja kuutioi tölkki säilykepersikoita. Lusikoi purkki maitorahkaa kulhoon, lisää persikanpalat, kaksi ruokalusikallista sokeria ja yhdestä kahteen ruokalusikallista sitruunamehua. 
  2. Vaahdota tölkki vaniljakastiketta sähkövatkaimella. Kääntele vaahto rahkaseoksen joukkoon esimerkiksi taikinakaapijalla.
  3. Jaa persikkarahka annosmaljoihin. Viimeistele mintunlehdillä. 

Vinkki! Persikkarahka sopii pääsiäisaterian päätteeksi. Tarjoile pääruokana esimerkiksi karitsanviulua.

persikkarahka

Lue myös Anna.fi: Jälkiruoaksi persikoita ja mascarponea


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persikkarahka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.