Helmipiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voisulaa
- 200 g kermaviiliä
- 1.5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 500 g tuoreita tai pakastettuja mustikoita
- 3 rkl perunajauhoja
- 3 rkl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 2 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
- Yhdistä sulatettu voi, kermaviili ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää jauhoseos voi-kermaviiliseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle (noin 30 x 40 cm) tai suureen voideltuun piirakkavuokaan.
- Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Raasta pohjan paistuessa mantelimassa ja sekoita siihen kevyesti kookoshiutaleet.
- Ota piirakka uunista ja ripottele mantelimassan ja kookoksen seos marjojen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
- VINKKI: Mantelimassan raastaminen onnistuu parhaiten kylmänä. Laita se hetkeksi pakastimeen ennen työstämistä.
Muita marjaisia herkkuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helmipiirakka