Reseptit

Helmipiirakka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 100 g voisulaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 500 g tuoreita tai pakastettuja mustikoita
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Helmipiirakka

 

  1. Yhdistä sulatettu voi, kermaviili ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää jauhoseos voi-kermaviiliseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle (noin 30 x 40 cm) tai suureen voideltuun piirakkavuokaan.
  3. Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  4. Raasta pohjan paistuessa mantelimassa ja sekoita siihen kevyesti kookoshiutaleet.
  5. Ota piirakka uunista ja ripottele mantelimassan ja kookoksen seos marjojen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

 

  • VINKKI: Mantelimassan raastaminen onnistuu parhaiten kylmänä. Laita se hetkeksi pakastimeen ennen työstämistä.

Muita marjaisia herkkuja

Sinisen hetken piiras

Marjakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helmipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.