Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkabrita

Mustikkabrita on kesän herkullisin mustikkaleivonnainen. Makea marenki, tuoreet mustikat ja pehmeä vaniljarahkatäyte ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Mustikkabrita

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

  • 2 prk (à 2 dl) vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 l mustikoita

Valmistusohje

Mustikkabrita leivotaan helposti näin:

  1. Ota neljä kananmunaa. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa 150 grammaa voita tai margariinia sekä puolitoista desilitraa sokeria vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja sekoita ne vaahtoon. Lisää lopuksi desilitra maitoa ja sekoita. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Vatkaa marengin valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla, kuivilla vatkaimilla. Kun vaahtoa alkaa muodostua, lisää kaksi desilitraa sokeria pieniessä erissä samalla vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenkivaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle desilitra mantelilastuja.
  3. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  4. Vatkaa kaksi purkkia eli neljä desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa 200 grammaa vaniljarahkaa ja puoli desilitraa sokeria. Vatkaa vielä hetki.
  5. Leikkaa kakkupohja kahteen, kolmeen tai neljään osaan sen mukaan, kuinka korkean kakusta haluat. Levitä kakkupalojen väleihin täytettä ja ripottele päälle litra mustikoita. Levitä täytettä ja mustikoita myös päällimmäisen levyn päälle. Viimeistele mustikkabrita halutessasi tomusokerilla.

Vinkki! Leivo mustikoista myös mustikka-marenkigalette.

mustikkabrita

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2023.

Lue myös Anna.fi: Mustikka-marenkitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkabrita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.