Helmipuuro Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helmipuuro eli pallopuuro

Helmipuuro valmistetaan perunasuurimoista ja maidosta. Samettisen pehmeätä puuroa kutsutaan myös pallopuuroksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Helmipuuro

  • 3 dl maitoa (lehmänmaitoa tai kauramaitoa)
  • 1 dl perunasuurimoita eli Helmi-suurimoita

Lisäksi

  • 2 rkl hilloa tai voita

Valmistusohje

Katso videolta, miten helmipuuro valmistuu:

Helmipuuro valmistuu helposti näin:

  1. Keitä maito kiehuvaksi ja lisää mukaan perunasuurimot. Sekoita ja keitä suurimoita viisi minuuttia.
  2. Nosta kattila sivuun pariksi minuutiksi ja tarjoile puuro sen jälkeen hillon tai voin kanssa.

Vinkki! Kokki Kape Aihinen rakastaa puuroa, testaa kaurapuuroa Kapen ohjeella.

Helmipuuro
Gluteeniton helmipuuro on toiselta nimeltään pallopuuro. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Oletko testannut höyryttämättömiä kaurahiutaleita? Testaa tämä ohje


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helmipuuro eli pallopuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.