Reseptit
yli 60 min
6

Helppo jouluvanukas

Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto on jouluinen yhdistelmä. Kermavaahdon avulla riisipuurosta loihditaan maittava jälkiruoka.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marinoidut hedelmät

200 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikooseja ym.)
2,5 dl punssia tai sokerilientä
(2 dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
puolen sitruunan mehu
1 kanelitanko
2 tähtianista
1 dl sokeria)

Vanukas

n. 4 dl kylmää mantelimaitoon tehtyä riisipuuroa
2 dl Alpro Vispi -soijakermaa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittua mantelia tai pistaasipähkinää

Valmistusohje

  1. Valmista hedelmät: Kiehauta vedestä, sokerista ja mausteista liemi, jos et halua pehmittää hedelmiä alkoholissa. Liota hedelmiä 4 tuntia, siivilöi liemestä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Tee vanukas: Vaahdota kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa kylmänä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo jouluvanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X