![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2019/08/valipalapatukat1.jpg?s=7d3ae43cd1642e5aeceb111f624c1b91&fit=crop)
Helppo, kolmen aineen raakapatukka
Itse tehty raakapatukka on mainio ja terveellinen eväs, josta saat lisäpuhtia päivään. Tehosekoittimella surautat nämä kolmen raaka-aineen energiapatukat nopeasti valmiiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kolmen raaka-aineen raakapatukka:
- 2 dl (120 g) pähkinöitä
- 2 dl (100 g) manteleita
- 4 dl (300 g) kuivattuja ja kivettömiä taateleita
Valmistusohje
- Surauta pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi.
- Lisää muutama taateli kerrallaan tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
- Vuoraa noin 10 cm x 20 cm -vuoka tuorekelmulla ja kaada pähkinä-manteli-taateliseos vuokaan. Painele seos levyksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa levy patukoiksi. Voit halutessasi vuorata patukat voi- tai leivinpaperilla, jotteivät ne tartu toisiinsa.
- Patukat säilyvät parhaiten ilmatiivissä ja kylmässä, mutta niitä voi kuljettaa mukana välipalana ja eväänä.
- Massasta voi pyörittää patukoiden sijaan myös palloja.
Kokeile myös:
![taateli-pähkinäenergiapallot](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/06/energiapallot-150x150.jpg?s=f8ab9d09125bf188f3713a17a703773a)
Pähkinä-taatelipallot toimivat makeannälän yllättäessä
![mustikka-energiapatukka](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/06/mustikka-energiapatukka-150x150.jpg?s=aa6e2b7cc9fd8f2b3993124a2770f710)
Mustikka-energiapatukat ovat oiva välipala
![raakakeksit](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/06/raakakeksit-150x150.jpg?s=7ca6ddff41e7fd2fd24877148054366a)
Raakakeksit valmistuvat ilman uunia
![raakasuklaa](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/06/raakasuklaa-150x150.jpg?s=997ed1895d5e6628ec8e69ae1d852bac)
Raakasuklaa on ravinteikas herkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo, kolmen aineen raakapatukka