
Helppo, kolmen aineen raakapatukka
Itse tehty raakapatukka on mainio ja terveellinen eväs, josta saat lisäpuhtia päivään. Tehosekoittimella surautat nämä kolmen raaka-aineen energiapatukat nopeasti valmiiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kolmen raaka-aineen raakapatukka:
- 2 dl (120 g) pähkinöitä
- 2 dl (100 g) manteleita
- 4 dl (300 g) kuivattuja ja kivettömiä taateleita
Valmistusohje
- Surauta pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi.
- Lisää muutama taateli kerrallaan tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
- Vuoraa noin 10 cm x 20 cm -vuoka tuorekelmulla ja kaada pähkinä-manteli-taateliseos vuokaan. Painele seos levyksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa levy patukoiksi. Voit halutessasi vuorata patukat voi- tai leivinpaperilla, jotteivät ne tartu toisiinsa.
- Patukat säilyvät parhaiten ilmatiivissä ja kylmässä, mutta niitä voi kuljettaa mukana välipalana ja eväänä.
- Massasta voi pyörittää patukoiden sijaan myös palloja.
Kokeile myös:

Pähkinä-taatelipallot toimivat makeannälän yllättäessä

Mustikka-energiapatukat ovat oiva välipala

Raakakeksit valmistuvat ilman uunia

Raakasuklaa on ravinteikas herkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo, kolmen aineen raakapatukka