Helppo, kolmen aineen raakapatukka

Helppo, kolmen aineen raakapatukka 

30
min
10 annosta
alle 30 min
Itse tehty raakapatukka on mainio ja terveellinen eväs, josta saat lisäpuhtia päivään. Tehosekoittimella surautat nämä kolmen raaka-aineen energiapatukat nopeasti valmiiksi.

Ainekset

2 dl (120 g) pähkinöitä
2 dl (100 g) manteleita
4 dl (300 g) kuivattuja ja kivettömiä taateleita

Valmistusohje

  1. Surauta pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi.
  2. Lisää muutama taateli kerrallaan tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
  3. Vuoraa noin 10 cm x 20 cm -vuoka tuorekelmulla ja kaada pähkinä-manteli-taateliseos vuokaan. Painele seos levyksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  4. Leikkaa levy patukoiksi. Voit halutessasi vuorata patukat voi- tai leivinpaperilla, jotteivät ne tartu toisiinsa.
  5. Patukat säilyvät parhaiten ilmatiivissä ja kylmässä, mutta niitä voi kuljettaa mukana välipalana ja eväänä.
  6. Massasta voi pyörittää patukoiden sijaan myös palloja.

Kokeile myös:

taateli-pähkinäenergiapallot

Pähkinä-taatelipallot toimivat makeannälän yllättäessä

mustikka-energiapatukka

Mustikka-energiapatukat ovat oiva välipala

raakakeksit

Raakakeksit valmistuvat ilman uunia

raakasuklaa

Raakasuklaa on ravinteikas herkku

16.06.2017
Johanna Keponen
Johanna Keponen/Otavamedia