Mantelitikut
Mantelitikut täytetään tuplamantelilla. Mantelilikööri ja mantelimassa ovat taivaallinen yhdistelmä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mantelitikut
- 500 g wienertaikinalevyjä (Myllyn paras Wienertaikina -pakaste)
- 300 g mantelimassaa
- 1 rkl mantelilikööriä tai pari tippaa karvasmanteliaromia
- 5 rkl mantelirouhetta
Voiteluun ja koristeluun
- 1 kananmuna
- 2 rkl mantelirouhetta
Valmistusohje
Mantelitikut leivotaan helposti näin:
- Sulata taikinalevyt.
- Laita mantelimassa kulhoon, lisää mantelilikööri ja vaivaa käsin tasaiseksi. Jaa massa 5 palaan.
- Käsittele yksi viineritaikinalevy kerrallaan. Ota kaksi leivinpaperia ja kauli mantelimassapala noin taikinalevyn kokoiseksi levyksi leivinpaperien välissä.
- Laita taikinalevy mantelimassan päälle ja painele tiiviisti yhteen. Käännä leivinpaperi ympäri ja poista paperi. Nyt mantelimassakerros on päällimmäisenä. Painele pinnalle 1 rkl mantelirouhetta.
- Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa neljään suikaleeseen ja käännä suikaleet kierteelle.
- Laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista loput taikinalevyt samoin, yhdelle leivinpaperille mahtuu 10 leivonnaista. Kohota lämpimässä 40 minuuttia.
- Voitele mantelitikut munalla ja ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin ruskeita.
Vinkki! Tarjoa mantelitikut kaakaon kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.
Lue myös Anna.fi: Mantelicroissant
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelitikut