Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelitikut

Mantelitikut täytetään tuplamantelilla. Mantelilikööri ja mantelimassa ovat taivaallinen yhdistelmä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mantelitikut

  • 500 g wienertaikinalevyjä (Myllyn paras Wienertaikina -pakaste)
  • 300 g mantelimassaa
  • 1 rkl mantelilikööriä tai pari tippaa karvasmanteliaromia
  • 5 rkl mantelirouhetta

Voiteluun ja koristeluun

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl mantelirouhetta

Valmistusohje

Mantelitikut leivotaan helposti näin:

  1. Sulata taikinalevyt.
  2. Laita mantelimassa kulhoon, lisää mantelilikööri ja vaivaa käsin tasaiseksi. Jaa massa 5 palaan.
  3. Käsittele yksi viineritaikinalevy kerrallaan. Ota kaksi leivinpaperia ja kauli mantelimassapala noin taikinalevyn kokoiseksi levyksi leivinpaperien välissä.
  4. Laita taikinalevy mantelimassan päälle ja painele tiiviisti yhteen. Käännä leivinpaperi ympäri ja poista paperi. Nyt mantelimassakerros on päällimmäisenä. Painele pinnalle 1 rkl mantelirouhetta.
  5. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa neljään suikaleeseen ja käännä suikaleet kierteelle.
  6. Laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista loput taikinalevyt samoin, yhdelle leivinpaperille mahtuu 10 leivonnaista. Kohota lämpimässä 40 minuuttia.
  7. Voitele mantelitikut munalla ja ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.
  8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin ruskeita.

Vinkki! Tarjoa mantelitikut kaakaon kanssa.

mantelikierteet
Tarjoa mantelitikut kahvin tai kaakaon kanssa tai aamupalaherkkuna.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.

Lue myös Anna.fi: Mantelicroissant


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelitikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.