Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanaletut

Porkkanaletut maistuvat syksyllä säilöttyjen puolukoiden tai puolukkahillon kera. Jos tarjoilet niitä viikonloppuna, juhlava täyte valmistuu mädistä ja smetanasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkanaletut:

  • 500 g porkkanoita
  • vettä keittämiseen
  • 3 kpl kananmunaa
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 hyppysellinen muskottipähkinää
  • voita paistamiseen

Tarjolle:

  • puolukkahilloa

Valmistusohje

Porkkanaletut valmistuvat näin helposti:

1. Pese ja pilko porkkanat. Keitä pehmeiksi vedessä. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta pehmenneet porkkanat.

2. Riko munat sekoituskulhoon ja kaada joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Lisää loppu maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Kuumenna lettupannu ja paista pieniä lettusia voissa. Paista molemmilta puolilta. Tarjoile hillon kanssa tai sellaisenaan. Kun teet suuremman satsin kerralla, jämät voi syödä kylmänä välipalana seuraavana päivänä. Porkkanaletut toimivat myös juhlaruokana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Ohje: My life Helsinki -blogi

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Letut maistuvat myös arkena:

bataattiletut ja chia-puolukkahillo

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

pinaattipannarit

Pinaatti-ricottaletut

Lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut

Ruoka.fi: Porkkanalettuihin kätketyt kasvikset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanaletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.