Hernerouhe-perunacurry
Hernerouhe-perunacurry on ihanaa talviruokaa. Kotimainen herne sopii hyvin raaka-aineeksi intialaisten mausteiden kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Hernerouhe-perunacurry
- 300 g yleisperunoita (esim. Colombaa)
- 2 dl hernerouhetta
- 2 dl kiehuvaa kasvislientä tai vettä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl raastettua inkivääriä
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl suolaa
- 800 g kookosmaitoa (tai puolet kookosmaitoa ja puolet kasvislientä)
- 50 g tuoretta pinaattia
Tarjoilu
- 4 rkl kookoslastuja tai -hiutaleita
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1 kukkakaali
- 1 dl kvinoaa
Valmistusohje
Hernerouhe-perunacurry tehdään helposti näin:
- Keitä kaksi desilitraa kasvislientä kiehuvaksi, sekoita joukkoon kaksi desilitraa hernerouhetta. Anna turvota noin 15–30 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi 300 grammaa yleisperunoita. Hienonna yksi sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Raasta kolme ruokalusikallista inkivääriä. Kuullota pinnoitetussa kasarissa sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää perunakuutiot, inkivääri, kaksi teelusikallista kurkumaa ja kaksi teelusikallista suolaa. Kuullota noin 10 minuuttia. Lisää kasariin kaksi tölkkiä kookosmaitoa. Keittele noin 20 minuuttia, tai kunnes perunakuutiot ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon turvonnut hernerouhe. Sekoittele ja anna hautua kannen alla vielä hetki aivan pienellä lämmöllä. Lisää ihan lopuksi 50 grammaa tuoreita pinaatinlehtiä ja sekoita ne joukkoon hyvin. Älä keitä enää. Hernerouhe palaa helposti pohjaan, jos pidät kasarin liian suurella lämmöllä.
- Pilko yksi kukkakaali aivan hienoksi muruksi. Tämä onnistuu parhaiten monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä tai raastamalla. Keitä murua minuutti tai kypsennä mikroaaltouunissa minuutti. Valmista yksi desilitra kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kukkakaali”riisi” ja valutettu kvinoa yhteen. Tarjoile curryn kanssa. Viimestele hernerouhe-perunacurry ripottelemalla päälle neljä ruoalusikallista kookoslastuja ja sata grammaa paahdettuja cashewpähkinöitä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2021.
Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Lue myös Anna.fi: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hernerouhe-perunacurry