Hillotut päärynät
Tähtianiksella maustettu siirappi antaa jouluista makua päärynöille, jotka kypsennetään ja karamellisoidaan uunin lämmössä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 4–6 päärynää
- nokare sitruunavoita
- ½ dl ruokosokeria
- 1 dl omenamehua
- puolen sitruunan mehu
- 2 dl vaaleaa ruokosokeria
- 3 tähtianista
Valmistusohje
- Mittaa mehu, sitruunamehu, ruokosokeri ja anikset laakeaan paistokasariin. Keitä reippaasti noin 10 minuuttia, kunnes seos on siirappia.
- Voitele uunipannulle levitetty leivinpaperi sitruunavoilla. Ripota pannulle sokeria.
- Viipaloi päärynät pellille. Poista anikset siirapista ja kaada siirappi päärynöille. Paahda uunissa 150 asteessa reilu tunti, kunnes hedelmät ovat karamellisoituneet. Tarjoa juustojen kanssa.
Käytä päärynöitä myös leivonnassa: Päärynätorttu Päärynäkakkuset Päärynäpiiraat Ruoka.fi: Päärynä-piparitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hillotut päärynät