Reseptit

Hirsjärven kartanon ohrakakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 5 l maitoa (tai puoliksi vettä ja maitoa)
  • 100 g hiivaa
  • 5 rkl merisuolaa
  • 3 dl sokeria
  • noin 3,5 kg ohrajauhoja
  • noin 3,5 kg vehnäjauhoja

Valmistusohje

Hirsjärven kartanon ohrakakku
  • noin 20 kpl
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, hiiva ja sokeri. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia tai taputtele tai kauli taikina saman tien ohuiksi, pyöreiksi leiviksi. Paina leivän keskelle sormella reikä ja pistele piikkisellä ”värkillä” tai haarukalla.
  2. Anna leipien kohota liinan alla.
  3. Paista kuumassa leivinuunissa noin 300 asteessa suoraan arinalla. Maistuu parhaalta tuoreena ja lämpimänä.
  • Kahden leivän taikina: 0,5 l maitoa, 10 g hiivaa, 1,5 tl merisuolaa, 2 rkl sokeria, noin 350 g ohrajauhoja ja noin 350 g vehnäjauhoja. Talvella voi hiivaa käyttää vähän runsaammin ja kohottaa leipiä pitempään. Sähköuunissa ohraleivästä tulee pehmeämpää ja siitä puuttuu leivinuunin antama rapeus.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hirsjärven kartanon ohrakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.