Reseptit
yli 60 min

Sahrami-pekaanileipä

Kevään juhlapöytään täydellisesti istuva pähkinäleipä saa kauniin kullan keltaisen värin sahramista. Tarjoa leipä erilaisten itse tehtyjen tahnojen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sahrami-pekaanileipä:

5 dl kylmää vettä
1/2 pkt (noin 15 g) hiivaa
2 tl suolaa
hyppysellinen sahramia
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl pekaanipähkinöitä
9-10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Murenna puoli pakettia eli noin 15 g hiivaa viiteen desilitraan kylmää vettä. Vatkaa joukkoon 2 tl suolaa, hyppysellinen sahramia ja 1 1/2 dl ruisjauhoja. Hienonna 1 dl pekaanipähkinöitä ja lisää vehnäjauhojen kanssa puukauhalla samalla sekoittaen löysäksi taikinaksi.

2. Ripottele pitkänomaisen, noin 2 1⁄2 litran vetoisen leipävuoan pohjalle hieman jauhoja. Vuoassa täytyy olla kunnolla kohoamisvaraa. Voit tehdä taikinasta myös yhden pyöreän leivän ja kohottaa sen pyöreäpohjaisessa taikinakulhossa. Kumoa taikina vuokaan tai kulhoon ja ripauta päälle myös hieman jauhoja. Peitä vuoka tai kulho leivinpaperilla ja liinalla ja nosta kohoamaan yön yli jääkaappiin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele leivinpaperoidulle uunipellille hieman jauhoja. Irrota taikina taikinakaapimella vuoan tai kulhon reunoista irti. Kumoa taikina varoen pellille. Leikkaa pitkänomainen taikina pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan ja irrottele kaapimen avulla leivät irti toisistaan. Leikkaa saksilla muutamia väkäsiä leipien pinnalle koristeeksi.

4. Paista koosta riippuen 30–45 minuuttia, kunnes leivät kumisevat pohjaan kopautettaessa. Anna jäähtyä ritilän päällä peittämättä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sahrami-pekaanileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X