Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetyt ahvenfileet

Höyrytetyt ahvenfileet ovat kevyttä ja maukasta pikaruokaa. Kypsennä ahvenet kasvispedillä ja nauti keitettyjen perunoiden kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Höyrytetyt ahvenfileet

  • 500 g nahattomia ahvenfileitä
  • valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
  • 3 porkkanaa
  • 100 g kyssäkaalia
  • ½ purjoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • (½ - 1 dl kasvislientä, kalalientä tai valkoviiniä)

Kastike

  • 100 g ranskankermaa
  • 50 g Bulgarian jogurttia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • valkopippuria
  • tuoretta kirveliä tai persiljaa

Valmistusohje

Höyrytetyt ahvenfileet tehdään näin:

Höyrytetyt ahvenfileet kypsyvät näppärästi kasvispedillä voipaperin ja kannen alla.

  1. Suikaloi tulitikkumaisiksi suikaleiksi porkkanaa, kyssäkaalia, purjoa ja kesäkurpitsaa. Kuumenna paistokasarissa vähän öljyä, voita tai margariinia ja kääntele siinä kasvissuikaleita. Nosta valkopippurilla ja hienonnetulla tuoreella kirvelillä tai persiljalla maustetut ahvenfileet kasvisten päälle. Leikkaa voipaperista hieman paistokasaria suurempi pyöreä ”kansi” ja paina se tiiviisti kalojen päälle. Nosta paistokasarin päälle kansi. Voipaperin alla kasviksista muodostuva höyry kypsentää ahvenfileet noin 4 minuutissa. Ellei höyryä muodostu riittävästi, lisää tilkka kasvislientä, kalalientä tai valkoviiniä.
  2. Sekoita kastikkeeksi 1/3 Bulgarian jogurttia ja 2/3 ranskankermaa, mausteeksi ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria ja hienonnettua tuoretta kirveliä ja paria muuta mausteyrttiä.

Kaipaatko etnisin maustein höystettyä kalaruokaa? Kokeile kiinalaisittain höyrytettyä kalaa tai inkiväärillä maustettua höyrytettyä lohta.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Höyrytetyt kalarullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetyt ahvenfileet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.