Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Perunakeitto ja paistetut ahvenet

Perunakeitto ja paistetut ahvenet on fiini kesäruoka. Elegantti perunakeitto saa kuohkeutta kermavaahdosta. Paistettu ahvenfilee ja omenakuutiot tuovat keittoon ruokaisuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunakeitto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
4 jauhoista perunaa
2 hapanta omenaa
8 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa

Paistetut ahvenet

4 putsattua ahvenfileetä
1/2 tl suolaa
2 rkl voita ja öljyä paistamiseen
1/4 tl valkopippuria
Mainos

Koristelu

1 iso omena
2 rkl tilliä tai tillin kukintoja (tai jotain versoja)
1 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kuori yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi ja hienonna. Kuori neljä jauhoista perunaa ja kaksi hapanta omenaa. Leikkaa perunat kuutioiksi. Ota omenoista kota pois ja paloittele pieneksi. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä. Kuullota sipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää perunat ja omenat, kuullota minuutin ajan.
  2. Kaada päälle kahdeksan desilitraa kasvislientä ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi.
  3. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
  4. Ota neljä putsattua ahvenfileetä. Pyyhi ahvenfileet kuiviksi. Ripottele pinnalle puoli teelusikallista suolaa. Paista ahvenfileet voin ja öljyn sekoituksessa noin yhden minuutin ajan per puoli. Mausta lopuksi 1/4 teelusikallisella valkopippuria.
  5. Vatkaa yksi desilitra kuohukermaa löysäksi ja lisää keiton joukkoon, sekoita varovasti.
  6. Kuori yksi iso omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voissa pannulla kullanruskeiksi.
  7. Kauho keittoa lautasille, lisää päälle ahvenfileet ja omenakuutiot, koristele tillin kukinnoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.

Lue myös: Parhaat ahvenreseptit x 8

Anna.fi/ruoka: Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunakeitto ja paistetut ahvenet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X