Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Inkiväärillä maustetut kurkut

Inkiväärillä maustetut kurkut tehdään maukkaista avomaankurkuista, jotka saavat ylleen inkiväärillä ja tillinkukinnoilla hunnutetun liemen. Pieniin lasipurkkeihin säilötyt kurkut ovat valmiit nautittaviksi aikaisintaan viikon kuluttua. Itse valmistettuja kurkkusäilykkeitä on myös mukava viedä tuliaiseksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 2 kg avomaankurkkuja
  • 10 kokonaista valkosipulinkynttä
  • tillin kukintoja
  • mustaherukan- tai vadelmanlehtiä

Mausteliemi

  • 25 g tuoretta inkivääriä
  • 1,2 l vettä
  • 5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 rkl suolaa
  • 2 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Pese ja kuori kurkut halutessasi kevyesti. Lado kurkut, valkosipulinkynnet, mustaherukan- tai vadelmanlehdet ja tillin kukinnot puhtaisiin tölkkeihin.

2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Kiehauta viipaleet loppujen liemiainesten kanssa ja kaada kurkkujen päälle. Sulje purkit. Anna jäähtyä ja nosta kylmään. Anna kurkkujen vetäytyä viileässä vähintään viikko ennen tarjoilua.

Kokeile myös muita kurkkusäilykkeitä: Kurkkusalaatti Kurkkurelish Makeat kurkkuviipaleet Ruoka.fi: Valkosipuliset etikkakurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärillä maustetut kurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.