Inkiväärillä maustetut kurkut
Inkiväärillä maustetut kurkut tehdään maukkaista avomaankurkuista, jotka saavat ylleen inkiväärillä ja tillinkukinnoilla hunnutetun liemen. Pieniin lasipurkkeihin säilötyt kurkut ovat valmiit nautittaviksi aikaisintaan viikon kuluttua. Itse valmistettuja kurkkusäilykkeitä on myös mukava viedä tuliaiseksi.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
2 kg
avomaankurkkuja
10
kokonaista valkosipulinkynttä
tillin kukintoja
mustaherukan- tai vadelmanlehtiä
Mausteliemi
25 g
tuoretta inkivääriä
1,2 l
vettä
5 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
3 rkl
suolaa
2 tl
sinapinsiemeniä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Inkiväärillä maustetut kurkut